1949 Wervelstroom-zeeftechniek

De houten wervelstroom-zeefmachine die in 1949 door Adolf Zimmermann in Osterburken ontwikkeld werd lag aan de basis van de firma AZO. Deze nieuwe zeeftechniek diende als voorbeeld voor een hele generatie zeefmachines.

AZO heeft met de wervelstroom-zeeftechniek steeds weer nieuwe normen gesteld, zoals bijv. machines voor gebruik in de transportstroom, de steriele uitvoering voor de farmaceutische industrie en de DA-schroef met dubbele aandrijving en maximaal reinigings- en bedieningscomfort.

1965 Zuigtransportsystemen

Met de opgedane ervaringen uit het ventilatortransport begon AZO met de ontwikkeling van zuigtransportsystemen, en mag op dit gebied dan ook als pionier en innovator beschouwd worden.

Onder andere dankzij de eenvoudige producttoevoer in een gesloten systeem en de ruimte- en hoogtebesparende constructie groeide deze transporttechniek uit tot koploper op het gebied van de voeding van verwerkingsmachines, afvulautomaten, drogers, molens, enz.

Nach oben

1972 Zuigweegsystemen

Met de ontwikkeling van de zuigweegsystemen, bestaande uit een gepatenteerd ventielenblok en een transportweegschaal, zorgde AZO voor een doorbraak op het gebied van de kneder- en mengervoeding.

 

Deze baanbrekende ontwikkeling, die in de markt eerst nogal lacherig onthaald werd, groeide echter uit tot dé technische referentie op het gebied van de mengervoeding. Met geen enkele andere techniek is het mogelijk zo veel componenten zuinig naar de menger te brengen.

Nach oben

1983 Bedieningsconcepten - Visualisatiesystemen

Begin jaren 80 ontwikkelde AZO als eerste een procesvisualisatie op een kleurenmonitor. In combinatie met software op maat werden deze visualiseringen een vast onderdeel van de moderne handlingsystemen.

Nach oben

1985 AZO COMPONENTER® - DOSITAINER®

Midden jaren 80 ontwikkelde AZO de COMPONENTER®, een systeem met talrijke varianten voor het automatisch en op de gram nauwkeurig wegen van klein- en microcomponenten.

 

Met deze baanbrekende ontwikkeling slaagde AZO er in om alle componenten in het automatiseringsproces te integreren.

Nach oben

1993 Vloeistofweegsystemen

Positieve en negatieve verweging voor mengprocessen met vloeistoffen.


Klanten vragen ons vaak om de toevoeging van vloeistoffen te integreren in het automatiseringsproces. AZO ontwikkelde daarom nieuwe negatieve verweegsystemen voor hoogvisceuze vloeistoffen zoals honing en olie, die het mogelijk maken deze vloeistoffen tot op de gram nauwkeurig aan het mengproces toe te voegen.

Nach oben

2003 DosiBox® - DosiLogistic®

De budgetvriendelijke revolutie in de automatisering van kleincomponenten.

De toevoeging van de DosiBox® aan het DosiLogistic® systeem biedt talrijke mogelijkheden op het vlak van de automatisering van kleincomponenten. Zowat alle individuele automatiseringsconcepten kunnen worden gerealiseerd, van een automatische doseerinstallatie tot de volautomatische logistiek van kleincomponenten.

Nach oben

2005 AZO ShuttleDos®

Automatisatie van batch-processen met maximale capaciteit.

Een groot aantal componenten en recepten kunnen aan een hoge capaciteit contaminatievrij en volautomatisch verwerkt worden.

 

De voordelen van de AZO ShuttleDos®:

 • Groot aantal batches 
 • Zeer nauwe toleranties
 • Geen contaminatierisico
 • Flexibiliteit
 • Onderhoudsvriendelijk

Nach oben

2008 AZO CleanDock®

Contaminatievrij aandocken met geïntegreerd ontkoppelsysteem

 • Automatisch aandocksysteem voor containers, big bags en vaten
 • Geen contaminatierisico
 • Exacte weegresultaten dankzij ontkoppelsysteem
 • Bescherming van operator en product dankzij gesloten systeem

Nach oben

2009 Hef- en kantelzuil

De nieuwe generatie in producthandling

 • Elektromechanische kettingaandrijving 
 • Geen hydrauliek, dus geen lekkages
 • Hoge plaatsingsprecisie dankzij motorrem
 • Exacte plaatsing zowel in de opwaartse en neerwaartse beweging als in het zwenk- en draaibereik
 • Plaatsing door middel van vrij programmeerbare sturing
 • Gestandaardiseerde constructie; ook uitermate geschikt voor modulaire opstelling

Nach oben